Komposztálás napja

Legközelebb: 2024. október 10., Csütörtök

Története

A Nulla Hulladék Hálózat tagjainak kezdeményezése alapján jött létre, mivel úgy látják, hogy a komposztálásnak már hagyománya: széleskörű elterjedése és támogatottsága van.

Célja

Szemléletformálás: a háztartási hulladék közel egyharmada szerves, tehát komposztálható, nem is szólva a természetben keletkező hulladékokról. Újrahasznosítás, a természet sajátos varázslatos módján.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. október 15., Kedd
Kézmosás Világnapja
Felhívja a figyelmet a megfelelő kézmosás és az alapvető higiéniai körülmények fontosságára, valamint javítani a jelenlegi helyzeten.
2024. október 16., Szerda
Élelmezési világnap
Az éhezés teljes mértékű felszámolása 2030-ra, teljeskörű, világméretű összefogással, kidolgozott ...