Legutóbbi
Nemzetközi hegynap

A nemzetközi nap célja, hogy felismerjük, milyen alapvető szerepet játszanak a hegyek életünkben (pl. élőhely, rekreáció, természeti kincsek - édesvíz, megújulók) és átérezzük annak felelősségét, hogy megvédjük környezetüket. A hegyek fenntartható védelme belekerült a 2030 Agenda dokumentumba, valamint a Párizsi Egyezmény végrehajtási tervébe.

Nemzetközi elnevezése: "International Mountain Day"

Soron következő
Az újrapapír napja

Felhívni a figyelmet az újrahasznosításra, valamint az újrapapír energiatakarékos és környezetbarát voltára, továbbá a hasznosítás kereteinek kialakítása, környezetpolitika, „újratermékek”, kereskedelem, népszerűsítés.

2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja

A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet gyors információs/tájékoztatási rendszer is támogat.

2020. február 1., Szombat
A civilek napja

A civil szervezetek, önkéntesek munkájának elismerése és népszerűsítése. Az alulról jövő kezdeményezések, a közösségért felelős és tenni akaró emberek csatornát jelentenek a társadalom és a kormányzati/intézményi rendszer között: képletesen „kitöltik” azokat a lyukakat, ahol a rendszer hiányos vagy nem működik kellő hatékonysággal.
Önkéntes munkával, adományokkal, adó 1% felajánlással bárki segítheti értékes és felelősségteljes tevékenységüket.

2020. február 2., Vasárnap
A vizes élőhelyek napja

Természetvédelem és szabályozás: az érintetlen vizes területek állagának megóvása, a szükséges jogi és intézményi keretek megalapozása. Az (egyik legrégibb természetvédelmi vonatkozású) egyezményt aláíró országok legalább egy vadvizes területe szerepeljen.

Nemzetközi elnevezése: "World Wetlands Day"

2020. február 10., Hétfő
Hüvelyesek világnapja

Felhívni a figyelmet a hüvelyesek különféle fajtáira, előnyös termelési, értékes tápanyagbeli és klímavédelmi szempontból is jótékony tulajdonságaira.

Nemzetközi elnevezése: "Global Pulse Day"