Takarékossági világnap

Legközelebb: 2020. október 31., Szombat

Története

E jeles napot a Takarékbankok Világszervezete hívta életre az 1924-ben, Milánóban megrendezésre került pénzügyi konferencián. 

Célja

Felhívni a lakosság figyelmét a takarékosság - beleértve egyúttal az energiahatékonyságság - fontosságára, erősíteni a felelős gazdasági gondolkodást, a "pénz-kultúrát", rámutatni a pénzzel járó felelősség fontosságára, amely a tudatos fogyasztásra - ezáltal bolygónk élővilágára és erőforrásaira is - hatással van.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2020. november 6., Péntek
Nemzetközi nap a környezet háború és fegyveres konfliktus során történő kifosztásának megelőzéséért
Felhívni a figyelmet a fegyveres konfliktusok pusztító voltára: jelentősen károsítják az ökoszisztémát és a ...
2020. november 8., Vasárnap
Égetőellenes világnap
A hulladékégetés a legkörnyezetszennyezőbb kezelési forma: roppant magas a szén-dioxid kibocsátás szintje, súlyos mértékű az ...