Társállatok világnapja

Legközelebb: 2024. június 20., Csütörtök

Története

A világnap szükségességét a magyar-német hátterű Julius-K9 szervezet tekinti missziójának, 2013-ban hirdették meg első alkalommal, többek között olyan események kapcsán, mint  a kínai yulini kutyaevő (!) fesztiválra, ahol tízezerszámra mészárolják le őket embertelen körülmények és válogatott kínzások között, hogy a húsukból lakomát rendezzenek. További hasonló eset a 2012-es futball EB kapcsán államilag irányított kutya- és macskamészárlás Ukrajnában.

Célja

A világnappal a szervezet elsődleges célja a társállat, mint elnevezés hivatalos elfogadottsága. A kutya például rendkívül sokoldalú az ebtartók közösségében: szolgálatot teljesít, terápiás, vigyázó, vakvezető munkát végez, bármiféle képzettség nélkül tud lelki támaszt tud nyújtani. A felelős állattartás magvait a jövő generációjában kell és érdemes elültetni. További cél az egyes kormányok felelősségére irányítani a figyelmet, pl. a társállatokkal szemben elkövetett visszaélésekkel kapcsolatban.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

Kép forrása: https://www.pexels.com/photo/nature-animal-dog-pet-33053/

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. június 23., Vasárnap
A Nap napja
Az ünnep célja felhívni a figyelmet megújuló energiaforrásokra, azon belül elsősorban a napenergia hasznosítására.
2024. június 25., Kedd
A barlangok nemzetközi napja
A föld alatti környezet és élővilág védelme, a látogatható területek fejlesztése, népszerűsítése, szervezeti ...