Bemutatkozás

Hivatásomat tekintve környezetvédő vagyok. Ez egy olyan terület amely állandó tanulást, rengeteg cselekedetet, áldozatot és kitartást igényel.


A Természetben sose csalódtam, mindig megnyugtatott és a szépsége mindig lenyűgözött. Így hímezte bele életem szöszevényébe a Sors a természet szeretetét és tiszteletét. Úgy döntöttem, hogy életem végéig ennek a csodának a megőrzését szeretném szolgálni.


Emiatt választottam a Debreceni Egyetemen a Környezetgazdálkodási agrármérnöki szakot. Hamar megismerkedtem az emberiséget és a természeti értékeinket veszélyeztető globális problémákkal. Klímaválság, műanyagszennyezés, migráció, ivóvízhiány, légszennyezés, talajdegradáció, gazdasági igazságtalanság, tervezett elavulás, gyors divat, minőségi éhezés, fogyasztói társadalom, túlnépesedés, elektronikai hulladék… csak néhány probléma amelyre megoldást kell keresnünk.


A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottságának lettem tagja majd elnöke. A csapatunkkal arra törekedtünk, hogy megváltoztassuk a környezetünkben lévők értékrendjét, gondolkodásmódját továbbá CSELEKEDETEKRE motiváltuk az egyetemi polgárokat.


Próbáltam minél több információt gyűjteni mind hazai mind nemzetközi rendezvényen. Így jutottam el Maastrichtig, ahol a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) fiatal delegáltja voltam az EEAC (the The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils) konferenciáján. Majd képviseltem a fiatalok véleményét az NFFT egyik fenntarthatósággal kapcsolatos parlamenti ülésén.


Mind a szabadidőmben, mind a tudományos életben a környezeti értékek megóvásáért teszek. Agrárosként a fő kutatási témám a mélymulcsos kertművelés volt, amelyet talajvédelmi szempontból vizsgáltam. Azóta a Megújuló Energiapark Kutatóközpont Kft.-nél dolgozom ahol szintén azért tehetek, hogy válaszokat találjak arra a kérdésemre, hogy az “Emberiség hogyan kerülhet szimbiotikus kapcsolatba a Természettel?”.


Hiszek abban, hogy megoldásokat fogunk találni, de ahhoz MINDENKIRE szükség van. Cikkeim azt szolgálják, hogy az álmomhoz vezető utat megmutassam jó példákon és megoldásokon keresztül. Az álmom pedig nem más, hogy az emberiség eléri mentális és lelki fejlettségének csúcsát. Véleményem szerint ezt csak úgy érhetjük el ha a környezetünk ép és egészséges, amelynek megvalósításához Természet-központú értékrendet és gondolkodásmódot kell elsajátítanunk.

Életet szeretve, az értelmét meglelni
Nagyon kevés a céltudatos ember. Általában arra haladunk, amerre az élet vagy a média sodor minket, ahelyett hogy rátalálnánk a saját célunkra és ...