Bemutatkozás

Kedves Olvasó,

Laci vagyok, lelkes természetvédő, ahogy Te is. Ha megvágom az ujjam vérzek, ahogy Te is. Ha sokat eszek fáj a hasam, ahogy Neked és védem a természetet mostmár Veled is.

Jelenleg PhD-hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen. Ez azt jelenti, hogy egyszerre tanítok és tanulok. A témám a különböző földművelési módok összehasonlítása egy viszonylag bonyolult feltételrendszer szerint. Nem ez volt az álomtémám, de olyanná tudtam tenni....természetközelivé. Ezért is választottam ezt a pályát, egy olyan tudományt művelhetek, ami szoros összefüggésben dolgozik a természettel, sokszor azonban elrugaszkodott, elrugaszkodik tőle ezer és két okból. Tanításkor is ez az én ars poeticám, hogy lássanak kicsit a dolgok mögé az emberek. Ne egy irányból vizsgáljanak egy-egy problémát, hanem több úton jussanak el a már komplexebb megoldásig és az egyik út ebből legyen a Zöld.

2017-ben végeztem agrármérnökként szintén a Debreceni Egyetemen, nagyon szerettem erős váltás volt ez a korábbitól. Már megvoltak az alapok a korábbi szakomból hála a bolognai rendszernek, de még mindig nem éreztem magam szakembernek. Itt is már jócskán felvérteztem magam a természetvédelemmel. Csatlakoztam az egyetem Környezetvédelmi Bizottságához, ahol sok területről sok féle embert ismerhettem meg. A közös kapocs a természet szeretete volt. A bizottság célja az aktív környezeti nevelés őszintén, hitelesen. Sok sok barát, sok sok ismeret megannyi irányból - ez jellemzi az ott eltöltött időt. A 4. félévben egyéni tanrendes lettem, a bizottság továbbra is megmaradt, de már környezeti nevelővé válhattam hivatalosan is. Itt szerettem meg előadni, megtanultam a hitelesség fontosságát, de még mindig nagyon sokat kellett tanulnom (bár ez azóta sem változott).

2015-ben végeztem, mint természetvédelmi mérnök. Nagyon szerettem, rendkívül jó oktatók keze alatt tanulhattam, akikre a mai napig büszke vagyok és mai napig a könyvajánlásaik próbálom teljesíteni. Mentségemre szóljon...volt pár. Megtanultam a természetvédelem szakmai és ami talán még fontosabb, a morális alapjait. Miről is szól a természetvédelem? Miért válaszottam ezt? Nem csak természetismeretet tanultam, önismeretet is, ahhoz pedig a társaim is kellettek. Ekkor ismerkedtem meg az egyetem Környezetvédelmi Bizottságával. A szakdolgozatomkor már céltudatos voltam, előadtam..méghozzá gyerekeknek.

A holnapután.hu-n pedig hozzátok szólok majd felnőttek.

Köszönöm, hogy idetévedtél!!!

Komposztálás a 4 fal között
A saját „kísérletem” során a természetben is lejátszódó folyamatokat szerettem volna rekonstruálni. 5 fontos összetevőre volt szükségem: a szerves ...
Egyszer volt, hol nem volt… a DE Közösségi kert
A közösségi kertekről és saját tapasztalataimról volt szerencsém előadni a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari ...