A méltányos kereskedelem világnapja

Legközelebb: 2021. május 8., Szombat

Története

A méltányos kereskedelem (Fair Trade) világnapját (World Fair Trade Day) 2002. óta ünneplik világszerte, a World Fair Trade Organization (WFTO) kezdeményezése nyomán. Emberséges és tisztességes a méltányos kereskedelem gyakorlata: a Föld különböző vidékein elérhető különleges organikus alapanyagokat helyi termelők állítják elő és közvetítő szervezeten keresztül értékesítik közösen elfogadott árakon. Ez a felállás párbeszéden alapul, egyenlőségre törekszik, a kereskedemi kapcsolatok átláthatók, visszakövethetők. 

Célja

A fennálló nemzetközi kereskedelem "bátorítása" és szerepének kiemelése abban, hogy simuljanak el a különbségek a fejlett és fejlődő országok között. A vásárlók szemléletformálása, hiszen a méltányos kereskedelem minden félnek előnyös.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. május 10., Hétfő
Madarak és fák napja
A madarak és fák előtti tisztelgés méltó szimbóluma a békés egymás mellett élésnek és közös ...
2021. május 15., Szombat
Nemzetközi klímaváltozási akciónap
Az összefogás erejével demonstrálni és nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Nemzetközi elnevezése: "International Day of Action ...
Hazai termékek a dm polcain – Új magyar beszállítókat keres a dm!
A dm társadalmi felelősségvállalási tevékenysége a vállalat stratégiájának szerves része. Piacvezetőként célja a példamutatás a gyermekek- és ...