Nemzetközi klímaváltozási akciónap

Legközelebb: 2023. május 15., Hétfő

Története

A Föld klímája változik, a klímaváltozás történik. Mérhető pusztulások, fenyegető veszélyek jellemzik az élővilágot. Az ENSZ klímaváltozással foglalkozó nemzetközi szakértői testülete 2007-ben megállapította, hogy a globális felmelegedés ténye nem vonható kétségbe, minden egyes ember közvetlen hatással van a kibocsátásokra.

Célja

Az összefogás erejével demonstrálni és nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

Nemzetközi elnevezése: "International Day of Action on Climate Change"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2023. május 22., Hétfő
A biológiai sokféleség nemzetközi napja
Célja, hogy felhívja a figyelmet a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára.
2023. május 24., Szerda
Európai nemzeti parkok napja
Természeti értékek megőrzése, társadalmi támogatottsága, színvonalas ökoturisztikai szolgáltatás biztosítása ...
Teller Ede már 1959-ben figyelmeztette az amerikai kőolajipart a klímaváltozás veszélyeire
Az atomfizikus az energiafelhasználás jövőbeni módjairól tartott előadásában felhívta hallgatósága figyelmét arra, hogy a fosszilis energiahordozók ...
A legtöbb folyó évente legalább egy napra teljesen kiszárad
A klímaváltozás és az emberi tevékenység hatására egyre több folyó szárad ki időszakosan. Egy kutatócsoport globális térképet készített az időszakos ...