A víz világnapja

Legközelebb: 2025. március 22., Szombat

Története

Az ENSZ Közgyűlése 1992 decemberben, a korábban, Rio de Janeiro-ban tartott „Környezet és fejlődés” konferencián felvetett javaslat kapcsán iktatta be hivatalosan a világnapot. 1993. március 22. óta ünnepli a világ. A világ vizei közül elsőként az édesvizet helyezi fókuszba, mely Földünk vízkészletének 1%-át teszi ki, ezen osztozik minden ember nap mint nap, és ez a kis mennyiség is nagy mértékben szennyezett.

Célja

Népszerűvé tenni azokat a zöld technológiákat, amelyek megoldást kínálnak. A „vizes” problémákat csak a teljes képen, vagyis az ökoszisztémán át szabad szemlélni, amire a természet maga kínálja a megoldást: folyamok árterének visszakapcsolása, vízbázisok és környezetük fokozott védelme, erdők telepítése, biológiai szennyvíztisztítók stb.

Nemzetközi elnevezése: "World Water Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2025. március 23., Vasárnap
Meteorológiai világnap
Ismertté és népszerűvé tenni a meteorológia tudományát, mely kutatja az időjárás, az éghajlat, a hidrológia, a ...
2025. március 29., Szombat
Föld Órája
A célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás elleni kűzdelem elleni egyéni cselekvés fontosságára.