A víz világnapja

Története

Az ENSZ Közgyűlése 1992 decemberben, a korábban, Rio de Janeiro-ban tartott „Környezet és fejlődés” konferencián felvetett javaslat kapcsán iktatta be hivatalosan a világnapot. 1993. március 22. óta ünnepli a világ. A világ vizei közül elsőként az édesvizet helyezi fókuszba, mely Földünk vízkészletének 1%-át teszi ki, ezen osztozik minden ember nap mint nap, és ez a kis mennyiség is nagy mértékben szennyezett.

Célja

Népszerűvé tenni azokat a zöld technológiákat, amelyek megoldást kínálnak. A „vizes” problémákat csak a teljes képen, vagyis az ökoszisztémán át szabad szemlélni, amire a természet maga kínálja a megoldást: folyamok árterének visszakapcsolása, vízbázisok és környezetük fokozott védelme, erdők telepítése, biológiai szennyvíztisztítók stb.

Nemzetközi elnevezése: "World Water Day"


Legközelebb: 2019. március 22., Péntek

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...