Föld Órája

Legközelebb: 2021. március 27., Szombat

Története

A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján (vagy egy héttel előbb, ha nagyszombat arra a napra esik) megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé.

Célja

A célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás elleni kűzdelem elleni egyéni cselekvés fontosságára.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/ball-shaped-blur-close-up-focus-346885/

Kép szerzője: Porapak Apichodilok

A WWF küldetése egy olyan jövő megteremtése, amelyben az emberiség és a természet harmóniában él egymással.

Célunk a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése, a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatának elősegítése és a megújuló energiaforrások használatának ösztönzése.

Tevékenységeinket azokra az ökorégiókra összpontosítjuk, amelyek a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából különösen jelentősek, vagyis az erdőkre, az édesvizekre, az óceánokra és partjaikra. Ezen kívül foglalkozunk az éghajlatváltozás mérséklésével és következményeivel, valamint a mérgező hatású és szennyező anyagok csökkentésével. Így próbáljuk elősegíteni a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatát, megóvva a természet értékeit a jövő generációi számára.

2021. április 7., Szerda
Az egészség világnapja
A nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, továbbá a környezet aktív ...
2021. április 21., Szerda
Vakvezető kutyák világnapja
Érzékenyíteni a társadalmat a vak személy és a vakvezető kutyával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra. Nyomásgyakorlás a ...