Az ózon világnapja

Legközelebb: 2022. szeptember 16., Péntek

Története

A Föld körüli ózonréteg állapota kapcsán jött létre az első olyan globális környezetvédelmi megállapodás, amely igazán sikeresnek mondható: 1987. szeptember 16-án 46 ország írta alá a sztratoszférikus ózonréteg védelmét szolgáló jegyzőkönyvet. Mára már 189 ország csatlakozott, köztük hazánk is 1989-ben.

Célja

A károsodás csökkentése, melyet elsősorban az ózoncsökkentő gázok (pl. CFC) betiltásával értek el.

Nemzetközi elnevezése: "World Ozone Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2022. szeptember 17., Szombat
Takarítási / hulladékgyűjtési világnap
A cselekvésen van a hangsúly, egyedül vagy közösen, fő, hogy mindenki a saját környezetében rakjon rendet: szemetet szedni, szelektálni, ...
2022. szeptember 21., Szerda
Nemzetközi békenap
A világnap lehetőséget ad az emberiségnek arra, hogy tegyenek a békéért, és ezzel hozzájáruljanak a béke ...