Takarítási / hulladékgyűjtési világnap

Legközelebb: 2021. szeptember 18., Szombat

Története

1992. óta világnap, és ugyan Magyarországon a tavaszi nagytakarítás jellemző, őszre is marad bőven takarítani való.

Célja

A cselekvésen van a hangsúly, egyedül vagy közösen, fő, hogy mindenki a saját környezetében rakjon rendet: szemetet szedni, szelektálni, vízpartot takarítani, fát ültetni, gardróbot, garázst selejtezni és akár a feleslegből vásárt szervezni.

Nemzetközi elnevezése: "World Cleanup Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. szeptember 21., Kedd
Nemzetközi békenap
A világnap lehetőséget ad az emberiségnek arra, hogy tegyenek a békéért, és ezzel hozzájáruljanak a béke ...
2021. szeptember 22., Szerda
Európai autómentes világnap
A környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, (városi) lakosság egészségének ...
Sikeresen működik a csendes-óceáni szemétgyűjtő rendszer!
Az Ocean Cleanup óceántisztító berendezése hosszú tesztelési időszak és számos kudarc után ezúttal ténylegesen megkezdte a szemétgyűjtést.