Éghajlatvédelmi világnap

Legközelebb: 2023. október 24., Kedd

Története

Létezik egy elmélet (James Lovelock), mely szerint Gaia (a Föld) egy önálló élő entitás, és folyamatos dinamika jellemzi, képes a megújulásra, de mintha nehezen viselné az emberiséget. Az ember megváltoztatta a világ működési módját, és most azt is meg kell változtatnia, ahogyan erről gondolkodik.

Célja

A kérdés a felelősségtudat - vajon az emberi fajnak van-e annyi tudása, bölcsessége és érettsége, hogy az élő bolygó okos gondnokává váljék, és ne tekintse azt a nyersanyagok kimeríthetetlen tárházának.

Nemzetközi elnevezése: "International Day of Climate Action"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/island-during-golden-hour-and-upcoming-storm-1118873/
Kép szerzője: Johannes Plenio

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2023. október 31., Kedd
Takarékossági világnap
Felhívni a lakosság figyelmét a takarékosság - beleértve egyúttal az energiahatékonyságság - fontosságára, ...
2023. november 6., Hétfő
Nemzetközi nap a környezet háború és fegyveres konfliktus során történő kifosztásának megelőzéséért
Felhívni a figyelmet a fegyveres konfliktusok pusztító voltára: jelentősen károsítják az ökoszisztémát és a ...
Sivatagosodás és pusztító árvizek várnak ránk, ha nem cselekszünk
Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat. Az Éghajlatváltozási ...
A legtöbb folyó évente legalább egy napra teljesen kiszárad
A klímaváltozás és az emberi tevékenység hatására egyre több folyó szárad ki időszakosan. Egy kutatócsoport globális térképet készített az időszakos ...