Éghajlatvédelmi világnap

Legközelebb: 2020. október 24., Szombat

Története

Létezik egy elmélet (James Lovelock), mely szerint Gaia (a Föld) egy önálló élő entitás, és folyamatos dinamika jellemzi, képes a megújulásra, de mintha nehezen viselné az emberiséget. Az ember megváltoztatta a világ működési módját, és most azt is meg kell változtatnia, ahogyan erről gondolkodik.

Célja

A kérdés a felelősségtudat - vajon az emberi fajnak van-e annyi tudása, bölcsessége és érettsége, hogy az élő bolygó okos gondnokává váljék, és ne tekintse azt a nyersanyagok kimeríthetetlen tárházának.

Nemzetközi elnevezése: "International Day of Climate Action"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/island-during-golden-hour-and-upcoming-storm-1118873/
Kép szerzője: Johannes Plenio

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2020. október 31., Szombat
Takarékossági világnap
Felhívni a lakosság figyelmét a takarékosság - beleértve egyúttal az energiahatékonyságság - fontosságára, ...
2020. november 6., Péntek
Nemzetközi nap a környezet háború és fegyveres konfliktus során történő kifosztásának megelőzéséért
Felhívni a figyelmet a fegyveres konfliktusok pusztító voltára: jelentősen károsítják az ökoszisztémát és a ...