Elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja

Legközelebb: 2025. június 17., Kedd

Története

Az ENSZ 1994. június 17-én fogadta el az elsivatagosodás elleni küzdelemről szóló egyezményt, mely folyamat minden földrészt érint. Az aszály hazánkat is érinti, ezért Magyarország is aktív részt vállal regionális és globális szinten is.

Célja

Felhívni a figyelmet a talaj minőségének védelmére, az elsivatagosodás és a migráció közötti kapcsolatra, a termőföldek kimerülésére, szűkülő forrásokra, éhínségre stb.

Nemzetközi elnevezése: "World Day to Combat Desertification and Drought"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/road-covered-with-sand-1199967/
Kép szerzője: The Lazy Artist Gallery

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. június 20., Csütörtök
Társállatok világnapja
A világnappal a szervezet elsődleges célja a társállat, mint elnevezés hivatalos elfogadottsága. A kutya például rendkívül ...
2024. június 23., Vasárnap
A Nap napja
Az ünnep célja felhívni a figyelmet megújuló energiaforrásokra, azon belül elsősorban a napenergia hasznosítására.
Sivatagosodás és pusztító árvizek várnak ránk, ha nem cselekszünk
Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat. Az Éghajlatváltozási ...