Energiatakarékossági világnap

Legközelebb: 2024. március 6., Szerda

Története

1998. március 6-án Bécsben tartották az első nemzetközi energiahatékonysági konferenciát, annak kapcsán, hogy a pozitív törekvések ellenére is folyamatosan egyre több energia fogy, nagyrészt a fosszilis forrásokból.

Célja

Megnyugtató válaszokat adni az energia krízis feloldására, szemléletformálás az energia használat módjáról, megújuló energiák fejlesztése, tisztább közlekedési alternatívák.

Nemzetközi elnevezése: "World Energy Efficiency Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/photography-of-electrical-towers-in-the-field-1133500/
Kép szerzője: Johannes Plenio

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. március 14., Csütörtök
Gátellenes világnap /Nemzetközi akciónap a folyókért
A gátak által veszélyeztetett emberek kifejezhessék ellenérzésüket épülő vagy már kész duzzasztógátak, ...
2024. március 15., Péntek
Fogyasztóvédelmi világnap
Globális szemlélet formálás a fogyasztói jogokról és igényekről. A nap alkalmat ad meggyőződni arról, hogy a fogyasztói jogokat ...