Gátellenes világnap /Nemzetközi akciónap a folyókért

Legközelebb: 2021. március 14., Vasárnap

Története

A korábban „Gátellenes akciónap: a folyókért, a vizekért és az életért” elnevezésű világnap és mozgalom életre hívását közel két évnyi előkészítő tevékenység előzte meg, miután 1997-ben a brazíliai Curitiba-ban 20 ország képviselője szavazta meg a március 14-i akciónapot.

Célja

A gátak által veszélyeztetett emberek kifejezhessék ellenérzésüket épülő vagy már kész duzzasztógátak, elhibázott vízgazdálkodási tervek ellen, valamint megvédhessék a természetes vízgyűjtő helyeket.
Fellépni az emberi építésű gátak ellen, a folyók, a víz és az élet érdekében, helyi és nemzetközi hálózatokat kialakítani a nemzetközi gátellenes mozgalom részeként.

Nemzetközi elnevezése: "International Day Against Dams/International Day of Action for Rivers"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. március 15., Hétfő
Fogyasztóvédelmi világnap
Globális szemlélet formálás a fogyasztói jogokról és igényekről. A nap alkalmat ad meggyőződni arról, hogy a fogyasztói jogokat ...
2021. március 15., Hétfő
Nemzetközi Fókavadászat elleni nap
Fellépni a vadászat ellen, nyomást gyakorolni a döntéshozókra a gyakorlat jogi korlátozását illetően, nemzetközi ...