Gátellenes világnap /Nemzetközi akciónap a folyókért

Története

A korábban „Gátellenes akciónap: a folyókért, a vizekért és az életért” elnevezésű világnap és mozgalom életre hívását közel két évnyi előkészítő tevékenység előzte meg, miután 1997-ben a brazíliai Curitiba-ban 20 ország képviselője szavazta meg a március 14-i akciónapot.

Célja

A gátak által veszélyeztetett emberek kifejezhessék ellenérzésüket épülő vagy már kész duzzasztógátak, elhibázott vízgazdálkodási tervek ellen, valamint megvédhessék a természetes vízgyűjtő helyeket.
Fellépni az emberi építésű gátak ellen, a folyók, a víz és az élet érdekében, helyi és nemzetközi hálózatokat kialakítani a nemzetközi gátellenes mozgalom részeként.

Nemzetközi elnevezése: "International Day Against Dams/International Day of Action for Rivers"


Legközelebb: 2020. március 14., Szombat

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...