Európai mobilitási hét

Legközelebb: 2023. szeptember 16., Szombat - 2023. szeptember 22., Péntek

Története

A kezdeményezés a városok “túlmotorizáltságával” kezdődött: 1997-ben La Rochelle-ben egy francia kisvárosban tartottak autómentes napot. Következő évben egész Franciaország területén, majd terjedt Európa-szerte. A kiterjesztett és a mobilitás hetével kiegészített rendezvénysorozat 2002-ben indult. Közel ötven ország vesz részt benne évről-évre, hazánkban is élénk az aktivitás.

Célja

A környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, (városi) lakosság egészségének és életmódjának javítása, légszennyezés és más káros hatások ismertetése.

Nemzetközi elnevezése: "European mobility week"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2023. szeptember 16., Szombat
Takarítási / hulladékgyűjtési világnap
A cselekvésen van a hangsúly, egyedül vagy közösen, fő, hogy mindenki a saját környezetében rakjon rendet: szemetet szedni, szelektálni, ...
2023. szeptember 21., Csütörtök
Nemzetközi békenap
A világnap lehetőséget ad az emberiségnek arra, hogy tegyenek a békéért, és ezzel hozzájáruljanak a béke ...