Vakvezető kutyák világnapja

Legközelebb: 2023. április 19., Szerda

Története

Az első vakvezető kutyák az I. Világháborúban megsebesült, látássérült katonák segítői lettek. Az első magyar személy, aki vakvezető kutyával közlekedett Ritthnovszki János volt, az Ő nevéhez fűződik az első kiképző iskola megalapítása (Csepelen).
A napot világszerte 1994-ben ünnepelték meg először, a Nagy-Britanniában levő vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének ötlete nyomán.

Célja

Érzékenyíteni a társadalmat a vak személy és a vakvezető kutyával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra. Nyomásgyakorlás a vakvezető kutyákkal kapcsolatos szabályozások racionalizálására (pl. repülőutak, karantén, szájkosár stb.).

Nemzetközi elnevezése: "International Guide Dog Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/animal-blur-canine-close-up-551628/
Kép szerzője: Kat Jayne

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2023. április 22., Szombat
Föld Napja
A célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására
2023. április 24., Hétfő
Kísérleti állatok napja
Az állatkísérletek jelentős része hadi célokat szolgál, kisebb számban kozmetikai és gyógyászati tesztekre végzik. ...