Vakvezető kutyák világnapja

Legközelebb: 2020. április 15., Szerda

Története

Az első vakvezető kutyák az I. Világháborúban megsebesült, látássérült katonák segítői lettek. Az első magyar személy, aki vakvezető kutyával közlekedett Ritthnovszki János volt, az Ő nevéhez fűződik az első kiképző iskola megalapítása (Csepelen).
A napot világszerte 1994-ben ünnepelték meg először, a Nagy-Britanniában levő vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének ötlete nyomán.

Célja

Érzékenyíteni a társadalmat a vak személy és a vakvezető kutyával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra. Nyomásgyakorlás a vakvezető kutyákkal kapcsolatos szabályozások racionalizálására (pl. repülőutak, karantén, szájkosár stb.).

Nemzetközi elnevezése: "International Guide Dog Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!

Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/animal-blur-canine-close-up-551628/
Kép szerzője: Kat Jayne

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. április 18., Szombat
Műemlékvédelmi világnap
Az emberiség közös múltjának és örökségének ünneplése, a világ ...
2020. április 22., Szerda
Föld Napja
A célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására