Fogyasztóvédelmi világnap

Legközelebb: 2021. március 15., Hétfő

Története

John F. Kennedy 1962-ben e napon kihirdetett történelmi szabályozásához kapcsolódik, mely kitér a négy alapvető fogyasztói jogra: jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez; ezek mára kiteljesedtek további néggyel: meghallgatás, kártérítés, oktatás, egészséges környezet. 1983 óta ünneplik világszerte.

Célja

Globális szemlélet formálás a fogyasztói jogokról és igényekről. A nap alkalmat ad meggyőződni arról, hogy a fogyasztói jogokat valóban betartják, illetve fellépni a piaci visszaélések és társadalmi igazságtalanságok ellen.

Nemzetközi elnevezése: "World Consumer Rights Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. március 20., Szombat
Hazai halak napja
A halak népszerűsítése hazánkban, társadalmi szemléletformálás a halak jelentőségéről.
2021. március 21., Vasárnap
Az erdők világnapja
Helyi és nemzetközi akciók a fák, erdők az ökoszisztémában betöltött szerepéről, szemléletformálás pl. ...
10 jótanács, hogy a karácsony is zöld legyen!
Túl vagyunk a Black Friday-őrületen, meggyújthattuk az első gyertyát az adventi koszorún, mindjárt jön a Mikulás… Viharos gyorsasággal közeledik a ...