Fogyasztóvédelmi világnap

Története

John F. Kennedy 1962-ben e napon kihirdetett történelmi szabályozásához kapcsolódik, mely kitér a négy alapvető fogyasztói jogra: jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez; ezek mára kiteljesedtek további néggyel: meghallgatás, kártérítés, oktatás, egészséges környezet. 1983 óta ünneplik világszerte.

Célja

Globális szemlélet formálás a fogyasztói jogokról és igényekről. A nap alkalmat ad meggyőződni arról, hogy a fogyasztói jogokat valóban betartják, illetve fellépni a piaci visszaélések és társadalmi igazságtalanságok ellen.

Nemzetközi elnevezése: "World Consumer Rights Day"


Legközelebb: 2020. március 15., Vasárnap

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...