Nemzetközi hegynap

Legközelebb: 2020. december 11., Péntek

Története

2003-ban tartották meg először a Nemzetközi hegy napot, melynek előzményét a 2002-ben rendezett „A hegy nemzetközi éve” rendezvény adta.

Célja

A nemzetközi nap célja, hogy felismerjük, milyen alapvető szerepet játszanak a hegyek életünkben (pl. élőhely, rekreáció, természeti kincsek - édesvíz, megújulók) és átérezzük annak felelősségét, hogy megvédjük környezetüket. A hegyek fenntartható védelme belekerült a 2030 Agenda dokumentumba, valamint a Párizsi Egyezmény végrehajtási tervébe.

Nemzetközi elnevezése: "International Mountain Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. január 1., Péntek
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők jogai, az élethez való jog ...
2021. február 1., Hétfő
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet gyors ...