A Tisza élővilágának emléknapja

Története

2000. január 31-én végzetes szennyezés indult a Romániában működő „Aurul” (ausztrál-román tulajdonú) bányavállalattól: a Szamos és Tisza folyót súlyos cianid és nehézfém szennyezés érte a romániai vízgyűjtőterületeken. A magyarországi folyószakaszon február 1. és 12. között vonult le a szennyeződés. A magyar országgyűlés ökológiai katasztrófának minősítette a Tisza hazai szakaszán tapasztalt pusztulást, február elsejét emléknappá nyilvánította (2000. június 16-i OGY Határozat, 10. pontja alapján).

Célja

A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet gyors információs/tájékoztatási rendszer is támogat.


Legközelebb: 2020. február 1., Szombat
Felhasznált források

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fájl:Tiszapart_2013.jpg
Kép szerzője: Bartholomeus Thoth

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...
Pálmaolaj - A probléma általános bemutatása
Képzeljünk el egy átlagos napot, amikor munka után beugrunk az egyik hipermarketbe, veszünk pár dolgot. Szükségünk van egy tusfürdőre, frissfölre, ...