Önkéntesek nemzetközi napja

Legközelebb: 2024. december 5., Csütörtök

Története

A világnapot az ENSZ kezdeményezte, a Közgyűlés 1985. december 17-én hozott határozata december 5-t jelölte meg az önkéntesek napjának. Az ENSZ önkéntesei háromévente jelentést adnak ki az önkéntesség helyzetéről, legutóbbi felmérésük szerint a helyi közösségek aktivistái végzik a legértékesebb munkát. Az önkéntesség jótékonyság, szabad akaratból, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzett munka.

Célja

A világon közel egymilliárd, Európában pedig 115 millió 900 ezer felnőtt dolgozik önkéntesként. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet, mint a gazdasági és társadalmi fellendülés hatékony eszköze.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2023. december 11., Hétfő
Nemzetközi hegynap
A nemzetközi nap célja, hogy felismerjük, milyen alapvető szerepet játszanak a hegyek életünkben (pl. élőhely, rekreáció, természeti ...
2024. január 1., Hétfő
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők jogai, az élethez való jog ...