Önkéntesek nemzetközi napja

Története

A világnapot az ENSZ kezdeményezte, a Közgyűlés 1985. december 17-én hozott határozata december 5-t jelölte meg az önkéntesek napjának. Az ENSZ önkéntesei háromévente jelentést adnak ki az önkéntesség helyzetéről, legutóbbi felmérésük szerint a helyi közösségek aktivistái végzik a legértékesebb munkát. Az önkéntesség jótékonyság, szabad akaratból, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzett munka.

Célja

A világon közel egymilliárd, Európában pedig 115 millió 900 ezer felnőtt dolgozik önkéntesként. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet, mint a gazdasági és társadalmi fellendülés hatékony eszköze.


Legközelebb: 2019. december 5., Csütörtök

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...