Vándormadarak világnapja

Legközelebb: 2021. május 8., Szombat

Története

A vándorló madarak életmódja nemzetközi összefogásra készteti a természetes élőhelyet jelentő területek országait. Sérülékeny helyzetük, védelmük érdekében két, vándorló állatokkal foglalkozó szervezet tett lépéseket és hirdette meg a világnapot 2006-ban.

Célja

Nemzetközi kapcsolatok megerősítése a vándorló madarak védelmének érdekében.

Nemzetközi elnevezése: "World Migratory Bird Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/white-and-black-birds-973165/
Kép szerzője: Soumadeep Das

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. május 10., Hétfő
Madarak és fák napja
A madarak és fák előtti tisztelgés méltó szimbóluma a békés egymás mellett élésnek és közös ...
2021. május 15., Szombat
Nemzetközi klímaváltozási akciónap
Az összefogás erejével demonstrálni és nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Nemzetközi elnevezése: "International Day of Action ...