Vegetáriánus világnap

Legközelebb: 2023. október 1., Vasárnap

Története

A világnapot az Észak-Amerikai Vegetáriánus Társaság alapította 1977-ben. A „vegetáriánus” szó a XIX. században jelent meg, noha az emberi faj eredetileg vegetáriánus volt. Időközben több elnevezés is bekerült a köztudatba (pl. vegán, makrobiotikus, fruitariánus, nyers vegán stb.), melyek a különböző fokozatai, irányzatai a húsmentes életmódnak.

Célja

Nem kizárólag a húsmentes életmód egészségügyi hatásainak mérlegelése, sokkal inkább az etikus ember hirdetése: a Föld minden élőlényének tisztelete, a fenntarthatóságért tenni akarás. További pozitív "mellékhatás" a lelki béke, és életminőség emekedés.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2023. október 2., Hétfő
Haszonállatok világnapja
Ugyan az emberi szervezetnek szüksége van fehérjére, de a kevesebb több. Húsmentes napokkal vagy vegán életmóddal megelőzhető a ...
2023. október 4., Szerda
Az állatok világnapja
Ezen a napon a vadon élő állatok védelme kerül fókuszba, továbbá a felelős háziállattartás, és az ember-állat ...