Európai madármegfigyelő napok

Története

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. A rendezvényt  Magyarországon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője koordinálja. Az esemény versenyként is funkcionál, mivel mérhető az egyes országok aktivitása, hazánk évek óta többnyire az élmezőnyben szerepel.

Célja

A rendezvény szakmailag és közösségi célok kapcsán is hasznos: a megfigyelések európai szintű információ gyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől különleges élményt jelent a madarak látványa, harmadrészt a résztvevők betekintést kaphatnak a madármentési folyamatokba.

Másik elnevezése: Madármegfigyelési világnap

Nemzetközi elnevezése: "Euro Birdwatch"


Legközelebb: 2019. október 5., Szombat

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...
Összefogtak a színpompás gyurgyalagokért
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól alig 6 km-re található Arnót község, határában egy leromlott állagú löszfallal, melyen egyedülálló módon ...