A balatoni halak napja

Legközelebb: 2024. július 27., Szombat

Története

A Magyar Haltani Társaság javaslatára a Vízügyi Minisztérium 2004 óta minden évben július utolsó hetében rendezi a balatoni halak napját.

Célja

Felhívni a figyelmet az ország legnagyobb élővizére. A Balatonban 42 halfaj él, többek közt a kárász, balin, csuka, bodorka, szivárványos ökle, valamint a különböző keszegfélék és a snecik (küsz).


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lepomis_gibbosus.jpg
Kép szerzője: Raver, Duane

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. augusztus 9., Péntek
A világ őslakosainak nemzetközi napja
A tagállamok által aláírt vállalások betartása, azaz az emberi jogok feltételeinek valódi megvalósulása az őslakos ...
2024. augusztus 16., Péntek
Hontalan állatok világnapja
Felhívni a közvélemény és a hatóságok figyelmét a kérdésre és annak megoldatlanságára, továbbá a ...