Hontalan állatok világnapja

Legközelebb: 2024. augusztus 16., Péntek

Története

1992 óta tartják meg, a kezdeményezés az Egyesült Államokból indult, az ISAR (International Society for Animal Rights) kezdeményezésére, a szervezet világszinten is az egyik legfelkészültebb képviselője a témának.

Célja

Felhívni a közvélemény és a hatóságok figyelmét a kérdésre és annak megoldatlanságára, továbbá a kóbor állatok menhelyen való elhelyezésére, a menhelyekről történő örökbefogadás fontosságára, valamint a nem kívánt szaporulat megakadályozására.

Nemzetközi elnevezése: "International Homeless Animals’ Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/dog-on-concrete-road-688835/
Kép szerzője: Daniel Frank

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. szeptember 21., Szombat
Takarítási / hulladékgyűjtési világnap
A cselekvésen van a hangsúly, egyedül vagy közösen, fő, hogy mindenki a saját környezetében rakjon rendet: szemetet szedni, szelektálni, ...
2024. szeptember 16., Hétfő - 2024. szeptember 22., Vasárnap
Európai mobilitási hét
A környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, (városi) lakosság egészségének ...