A világ őslakosainak nemzetközi napja

Legközelebb: 2024. augusztus 9., Péntek

Története

A világ őslakos népeinek nemzetközi napját első ízben 1995-ben ünnepelték, az erről szóló döntés 1994-ben december 23-án született az ENSZ Közgyűlés 49/214 sz. határozata alapján. Az augusztus 9-i nappal az első alkalommal az őslakosok emberi jogaival ülésező ENSZ munkacsoport találkozója előtt tisztelegnek.

Célja

A tagállamok által aláírt vállalások betartása, azaz az emberi jogok feltételeinek valódi megvalósulása az őslakos törzsek életében.
Az őslakosok “élő dokumentumok”, akik odafigyelnek környezetükre, földjükre, természeti erőforrásaikra, miközben szellemi, kulturális és történelmi örökségüket is megóvják.

Nemzetközi elnevezése: "International Day of the World’s Indigenous Peoples"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/three-women-wearing-turbands-1038041/
Kép szerzője: Dazzle Jam

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. augusztus 16., Péntek
Hontalan állatok világnapja
Felhívni a közvélemény és a hatóságok figyelmét a kérdésre és annak megoldatlanságára, továbbá a ...
2024. szeptember 16., Hétfő - 2024. szeptember 22., Vasárnap
Európai mobilitási hét
A környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, (városi) lakosság egészségének ...