Afrika napja

Legközelebb: 2021. május 25., Kedd

Története

Afrika a második legnagyobb kontinens a Földön. A napot a 32 államból álló Afrikai Egységszervezet javasolta 1963-ban, Addis Abbebában alakuló csúcsértekezletén, a korábbi, április 15-i Afrikai Szabadság/Felszabadítás Nap helyett. A szervezete alapelvei: egyenjogúság, tömbönkívüliség és be nem avatkozás.

Célja

Afrikában 1958 körül csupán 8 állam mondhatta függetlennek magát, később ez a szám nőtt. Az Afrika nap célja a gyarmatosítás, leigázás elleni küzdelem, valamint az összefogás fontossága: az afrikai népek egységének és szolidaritásának elősegítése, a gazdasági, politikai és más területeken folytatott együttműködések fejlesztése.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. május 28., Péntek
Éhezés elleni világnap
Célja a fenntartható megoldások népszerűsítése, amelyek segítik az embereket az éhezés és szegénység ...
2020. június 5., Péntek
Környezetvédelmi világnap
Közös cselekvés konkrét célkitűzések alapján elsősorban az energiatakarékosság, megújulók, hulladék ...