Éhezés elleni világnap

Legközelebb: 2024. május 28., Kedd

Története

Míg egyes országokban éheznek, más országok bővelkednek élelmiszerben és rengeteg ételhulladék kerül a kukába. Szakértők szerint több, mint 815 millió ember nem jut a napi szükséglethez elegendő élelemhez. A világnapot Az Éhezés Projekt indította 2011-ben.

Célja

Célja a fenntartható megoldások népszerűsítése, amelyek segítik az embereket az éhezés és szegénység megszüntetésében. Csak a holisztikus látásmód a célravezető: a béke fenntartása, társadalmi harmónia, emberi jogok és jó kormányzás támogatják a nélkülözésben élő emberek felzárkóztatását.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. június 5., Szerda
Környezetvédelmi világnap
Közös cselekvés konkrét célkitűzések alapján elsősorban az energiatakarékosság, megújulók, hulladék ...
2024. június 8., Szombat
Óceánok világnapja
A nap szervezését ellátó Ocean Project szerint egy óceánként lehet tekinteni a földrajzi értelemben vett öt óceánra, ...