Környezetvédelmi világnap

Legközelebb: 2024. június 5., Szerda

Története

Az első, környezetvédelmi témájú ENSZ világkonferenciát “Ember és bioszféra” címmel tartották 1972-ben Stockholmban. A tanácskozás kezdőnapját jelölték meg hivatalos világnapnak.

Célja

Közös cselekvés konkrét célkitűzések alapján elsősorban az energiatakarékosság, megújulók, hulladék csökkentés és szennyezés megelőzés terén. Minden évben meghatározott téma keretében ünneplik, illetve szólítanak cselekvésre.

Nemzetközi elnevezése: "World Environment Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/person-hand-1047892/
Kép szerzője: McKylan Mullins

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. június 8., Szombat
Óceánok világnapja
A nap szervezését ellátó Ocean Project szerint egy óceánként lehet tekinteni a földrajzi értelemben vett öt óceánra, ...
2024. június 10., Hétfő
Húsmentes világnap és hét
A növényalapú étkezés népszerűsítése, egyúttal a túlzott húsfogyasztás egyénre és a környezetre ...
Akik előre látták a jövőt - 1. rész
Sokan úgy gondolják, hogy jelenünk környezetvédelmi problémái (klímaváltozás, az állatvilág pusztulása, fenntarthatatlan életmód) csak a 20. század ...