Az újrapapír napja

Legközelebb: 2025. március 1., Szombat

Története

Mértéktelen papírhasználat, szerény papírhulladék szelektálás, még szerényebb újrapapír használat. 2006-ban a Humusz Szövetség rendhagyó sajtótájékoztató keretében hívta életre ezt a napot (részletes információ a lenti linken).

Célja

Felhívni a figyelmet az újrahasznosításra, valamint az újrapapír energiatakarékos és környezetbarát voltára, továbbá a hasznosítás kereteinek kialakítása, környezetpolitika, „újratermékek”, kereskedelem, népszerűsítés.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://www.pexels.com/photo/boat-ship-sailboat-paper-19678/
Kép szerzője: Miguel Á. Padri?án

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2025. március 3., Hétfő
Vadvilág Nemzetközi Napja
Ez a dátum a Washingtoni Egyezmény (CITES, Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) aláírásának napja, mely ...
2025. március 6., Csütörtök
Energiatakarékossági világnap
Megnyugtató válaszokat adni az energia krízis feloldására, szemléletformálás az energia használat módjáról, ...
10 jótanács, hogy a karácsony is zöld legyen!
Túl vagyunk a Black Friday-őrületen, meggyújthattuk az első gyertyát az adventi koszorún, mindjárt jön a Mikulás… Viharos gyorsasággal közeledik a ...