Húsmentes világnap és hét

Legközelebb: 2025. június 9., Hétfő

Története

A kiterjedt hús- és tejtermelés rendkívüli mértékű környezetszennyezést vagy inkább rombolást okoz: tönkreteszi az erdőket, a Föld zöldterületének egynegyedén legeltetés folyik; elszennyőzednek a vizek, és a tehenek metán kibocsátása melegedést okoz. Erre a komplex jelenségre kívánja felhívni a figyelmet a világnap, mely 2015-ben indult útjára.

Célja

A növényalapú étkezés népszerűsítése, egyúttal a túlzott húsfogyasztás egyénre és a környezetre gyakorolt hatásainak bemutatása. A húsmentes életmód mindenkinek jó!

Nemzetközi elnevezése: "World Meat Free Day and Week"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2025. június 17., Kedd
Elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja
Felhívni a figyelmet a talaj minőségének védelmére, az elsivatagosodás és a migráció közötti kapcsolatra, a termőföldek ...
2025. június 20., Péntek
Társállatok világnapja
A világnappal a szervezet elsődleges célja a társállat, mint elnevezés hivatalos elfogadottsága. A kutya például rendkívül ...