Európai nemzeti parkok napja

Legközelebb: 2021. május 24., Hétfő

Története

Az első európai nemzeti parkokat 1909. május 24-én nyitották meg Svédországban, egyszerre kilencet. A napot 1999. óta ünneplik meg az Europarc Szövetség javaslata alapján. Magyarországon 10 nemzeti park van.

Célja

Természeti értékek megőrzése, társadalmi támogatottsága, színvonalas ökoturisztikai szolgáltatás biztosítása (európai viszonylatban a turisták ötöde keresi a természeti környezetet). Továbbá a nap „a nemzeti parkok és egyéb védett területek célkitűzéseire és jelentőségére kíván ráébreszteni”.

Nemzetközi elnevezése: "European Day of Parks"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. május 25., Kedd
Afrika napja
Afrikában 1958 körül csupán 8 állam mondhatta függetlennek magát, később ez a szám nőtt. Az Afrika nap célja a ...
2021. május 28., Péntek
Éhezés elleni világnap
Célja a fenntartható megoldások népszerűsítése, amelyek segítik az embereket az éhezés és szegénység ...
FŐKERT Nonprofit Zrt. Bemutatkozás
a FŐKERT Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2017-ben ünnepelte alapításának 150. évfordulóját. Az 1867-ben a Kiegyezés évében alapított ...