Földünkért világnap

Legközelebb: 2024. október 21., Hétfő

Története

A Föld bolygó védelme olyan ügy, amibe bárki, bármikor beszállhat, a lényeg a cselekvés. Erre buzdított a dalai láma már 1991-ben, ekkor született a “gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan” üzenet.

Célja

Alkalmazni azt a 236 oldalas, széleskörű összefogással elkészített stratégiát, melynek központi témája a fenntartható élet, azon belül fenntartható társadalom kialakítása, a fókusz elsősorban az emberiségen van, a szokások, életmód tudatos átalakításán, kevésbé a környezet egyes elemein.

Nemzetközi elnevezése: "Caring for the Earth"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. október 24., Csütörtök
Éghajlatvédelmi világnap
A kérdés a felelősségtudat - vajon az emberi fajnak van-e annyi tudása, bölcsessége és érettsége, hogy az élő bolygó okos ...
2024. október 31., Csütörtök
Takarékossági világnap
Felhívni a lakosság figyelmét a takarékosság - beleértve egyúttal az energiahatékonyságság - fontosságára, ...
FŐKERT Nonprofit Zrt. Bemutatkozás
a FŐKERT Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2017-ben ünnepelte alapításának 150. évfordulóját. Az 1867-ben a Kiegyezés évében alapított ...