Füstmentes nap (dohányzás)

Legközelebb: 2020. november 19., Csütörtök

Története

1971-ben Massachusetts állam akkori kormányzója, Arthur P. Mullaney arra kérte a lakosságot, hogy egy napig ne dohányozzanak, helyette az aznapi dohányárú árából támogassák az egyik helyi középiskolát. Az esemény onnantól vált az Egyesült Államom szerte közismertté, amikor 1976. november 18-án az Amerikai Rákellenes Társaság is felkarolta az ügyet, amelynek eredményeként azon a napon egymillióan mondtak nemet a dohányzásra. 1977-re már az összes állam csatlakozott az eseményhez. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) később kezdeményezte, hogy e jeles nap nemzetközi nappá váljon.

Célja

A dohányzás visszaszorítása, a cigarettázás káros hatásainak megismertetése.

Nemzetközi elnevezése: "Smokeout Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2020. november 27., Péntek
Ne vásárolj semmit nap
Elgondolkodtatni, tudatosítani, alternatívákat kínálni: azaz felhívni a figyelmet, hogy tudatosabbak és kritikusabbak legyünk a ...
2020. december 5., Szombat
A talaj világnapja
A talajt érő szennyezések felszámolása, a talaj termőképességének visszaállítása, biztonságos és ...