A biológiai sokféleség nemzetközi napja

Legközelebb: 2023. május 22., Hétfő

Története

A rendezvény alapját Edward O. Wilson amerikai rovarász és természetvédelmi szakember teremtette meg 1997-ben, amikor több tucat botanikus és zoológus részvételével a New York állambeli Walden-tó környékén megnyitotta az első Biodiverzitás Napot.  Május 22-ét, az ENSZ közgyűlése 2000-ben nyilvánította a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napjává. Korábban december 29-éhez, a biológiai sokféleség egyezmény hatályba lépésének évfordulójához kötődött e jeles nap, azonban az év végi ünnepek miatt a világ sok országában problémát jelentett az eseményről kellő súllyal megemlékezni.

Célja

Célja, hogy felhívja a figyelmet a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Felhasznált források

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_biológiai_sokféleség_nemzetközi_napja

A WWF küldetése egy olyan jövő megteremtése, amelyben az emberiség és a természet harmóniában él egymással.

Célunk a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése, a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatának elősegítése és a megújuló energiaforrások használatának ösztönzése.

Tevékenységeinket azokra az ökorégiókra összpontosítjuk, amelyek a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából különösen jelentősek, vagyis az erdőkre, az édesvizekre, az óceánokra és partjaikra. Ezen kívül foglalkozunk az éghajlatváltozás mérséklésével és következményeivel, valamint a mérgező hatású és szennyező anyagok csökkentésével. Így próbáljuk elősegíteni a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatát, megóvva a természet értékeit a jövő generációi számára.

2023. május 24., Szerda
Európai nemzeti parkok napja
Természeti értékek megőrzése, társadalmi támogatottsága, színvonalas ökoturisztikai szolgáltatás biztosítása ...
2023. május 25., Csütörtök
Afrika napja
Afrikában 1958 körül csupán 8 állam mondhatta függetlennek magát, később ez a szám nőtt. Az Afrika nap célja a ...
A növények is képesek a helyzetváltoztatásra
Miért fordul a napraforgó a fény felé? Hogyan kapja el a "húsevő" növény áldozatát? Miért "alszanak" a virágok? A növényi mozgások okait térképeztük ...
Az EB felhatalmazást kapott a biológiai sokféleséggel összefüggő dokumentum jóváhagyására!
Az Európai Unió Tanácsa szeptember 21-én felhatalmazta az Európai Bizottságot, hogy az EU nevében hagyja jóvá „A természetre vonatkozó vezetői ...