Óceánok világnapja

Legközelebb: 2024. június 8., Szombat

Története

Földünk felszínének 70%-a óceánokból áll. A Föld melegedésével egyre nagyobb veszélybe kerül a tengerek élővilága. 1992. óta ez a nap az óceánok védelméről, a szennyezés visszaszorításáról szól. Az ENSZ Közgyűlése 2008-ban deklarálta hivatalos világnappá.

Célja

A nap szervezését ellátó Ocean Project szerint egy óceánként lehet tekinteni a földrajzi értelemben vett öt óceánra, hiszen összekapcsolódnak. A szervezet szeretné felhívni a figyelmet az óceánok életünkre gyakorolt hatásairól és cselekvési lehetőségeinkről, függetlenül földrajzi elhelyezkedésünktől.

Nemzetközi elnevezése: "World Oceans Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. június 10., Hétfő
Húsmentes világnap és hét
A növényalapú étkezés népszerűsítése, egyúttal a túlzott húsfogyasztás egyénre és a környezetre ...
2024. június 17., Hétfő
Elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja
Felhívni a figyelmet a talaj minőségének védelmére, az elsivatagosodás és a migráció közötti kapcsolatra, a termőföldek ...
Tarolnak az élő korallok - amíg még tehetik
Június 8-a az óceánok világnapja. Hazánkban a tengerek világa távolinak tűnhet, mégis mindannyian függünk tőlük. Minden második lélegzetvételt az ...