Óceánok világnapja

Története

Földünk felszínének 70%-a óceánokból áll. A Föld melegedésével egyre nagyobb veszélybe kerül a tengerek élővilága. 1992. óta ez a nap az óceánok védelméről, a szennyezés visszaszorításáról szól. Az ENSZ Közgyűlése 2008-ban deklarálta hivatalos világnappá.

Célja

A nap szervezését ellátó Ocean Project szerint egy óceánként lehet tekinteni a földrajzi értelemben vett öt óceánra, hiszen összekapcsolódnak. A szervezet szeretné felhívni a figyelmet az óceánok életünkre gyakorolt hatásairól és cselekvési lehetőségeinkről, függetlenül földrajzi elhelyezkedésünktől.

Nemzetközi elnevezése: "World Oceans Day"


Legközelebb: 2019. június 8., Szombat

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...