Óceánok világnapja

Legközelebb: 2020. június 8., Hétfő

Története

Földünk felszínének 70%-a óceánokból áll. A Föld melegedésével egyre nagyobb veszélybe kerül a tengerek élővilága. 1992. óta ez a nap az óceánok védelméről, a szennyezés visszaszorításáról szól. Az ENSZ Közgyűlése 2008-ban deklarálta hivatalos világnappá.

Célja

A nap szervezését ellátó Ocean Project szerint egy óceánként lehet tekinteni a földrajzi értelemben vett öt óceánra, hiszen összekapcsolódnak. A szervezet szeretné felhívni a figyelmet az óceánok életünkre gyakorolt hatásairól és cselekvési lehetőségeinkről, függetlenül földrajzi elhelyezkedésünktől.

Nemzetközi elnevezése: "World Oceans Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. június 8., Hétfő
Húsmentes világnap és hét
A növényalapú étkezés népszerűsítése, egyúttal a túlzott ...
2020. június 17., Szerda
Elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja
Felhívni a figyelmet a talaj minőségének védelmére, az elsivatagosodás és a migráció ...
Tarolnak az élő korallok - amíg még tehetik
Június 8-a az óceánok világnapja. Hazánkban a tengerek világa távolinak tűnhet, mégis mindannyian függünk tőlük. Minden második lélegzetvételt az ...