A civilek napja

Legközelebb: 2025. február 1., Szombat

Története

1997. február elsejét jelölte meg először a Civilek napjának az 1994-ben alakult Civil Parlament, az ünneplésére azonban egy évet várni kellett.
A civil szervezetek működését és támogatását a 2011. évi CLXXV. és CLXXXI. törvény szabályozza.

Célja

A civil szervezetek, önkéntesek munkájának elismerése és népszerűsítése. Az alulról jövő kezdeményezések, a közösségért felelős és tenni akaró emberek csatornát jelentenek a társadalom és a kormányzati/intézményi rendszer között: képletesen „kitöltik” azokat a lyukakat, ahol a rendszer hiányos vagy nem működik kellő hatékonysággal.
Önkéntes munkával, adományokkal, adó 1% felajánlással bárki segítheti értékes és felelősségteljes tevékenységüket.


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2025. február 2., Vasárnap
A vizes élőhelyek napja
Természetvédelem és szabályozás: az érintetlen vizes területek állagának megóvása, a szükséges jogi és ...
2025. február 10., Hétfő
Hüvelyesek világnapja
Felhívni a figyelmet a hüvelyesek különféle fajtáira, előnyös termelési, értékes tápanyagbeli és klímavédelmi ...
Főszerkesztői vállalás: Zöldülő fürdőszoba
A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez a Zöldunió felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam. Arra tettem vállalást, hogy ...