Hüvelyesek világnapja

Legközelebb: 2025. február 10., Hétfő

Története

2016-ot az ENSZ a Hüvelyesek Nemzetközi Évének minősítette, január 6-án ünnepelték ez első évben, majd a következő évben január 18-án. Az időpontja évről-évre változó. Az ENSZ mezőgazdaság-, és élelmezésügyi világszervezete, a FAO a hosszú távon fenntartható élelemellátás és a környezet érdekében tartja fontosnak a hüvelyesek népszerűsítését. Magyarországon 2017. január 18-án ünnepelték először.

Célja

Felhívni a figyelmet a hüvelyesek különféle fajtáira, előnyös termelési, értékes tápanyagbeli és klímavédelmi szempontból is jótékony tulajdonságaira.

Nemzetközi elnevezése: "Global Pulse Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2025. március 1., Szombat
Az újrapapír napja
Felhívni a figyelmet az újrahasznosításra, valamint az újrapapír energiatakarékos és környezetbarát voltára, ...
2025. március 3., Hétfő
Vadvilág Nemzetközi Napja
Ez a dátum a Washingtoni Egyezmény (CITES, Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) aláírásának napja, mely ...
Pálmaolaj - A probléma általános bemutatása
Képzeljünk el egy átlagos napot, amikor munka után beugrunk az egyik hipermarketbe, veszünk pár dolgot. Szükségünk van egy tusfürdőre, frissfölre, ...