Hüvelyesek világnapja

Története

2016-ot az ENSZ a Hüvelyesek Nemzetközi Évének minősítette, január 6-án ünnepelték ez első évben, majd a következő évben január 18-án. Az időpontja évről-évre változó. Az ENSZ mezőgazdaság-, és élelmezésügyi világszervezete, a FAO a hosszú távon fenntartható élelemellátás és a környezet érdekében tartja fontosnak a hüvelyesek népszerűsítését. Magyarországon 2017. január 18-án ünnepelték először.

Célja

Felhívni a figyelmet a hüvelyesek különféle fajtáira, előnyös termelési, értékes tápanyagbeli és klímavédelmi szempontból is jótékony tulajdonságaira.

Nemzetközi elnevezése: "Global Pulse Day"


Legközelebb: 2020. február 10., Hétfő

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...
Pálmaolaj - A probléma általános bemutatása
Képzeljünk el egy átlagos napot, amikor munka után beugrunk az egyik hipermarketbe, veszünk pár dolgot. Szükségünk van egy tusfürdőre, frissfölre, ...