A vizes élőhelyek napja

Története

1971. február 2-án az iráni Ramsar városában fogadták el az ún. Ramsari Egyezményt (Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vadvizekről, különös tekintettel a vízimadarak élőhelyeire), amelyben a biológiai sokféleség megőrzése érdekében a kormányok felelősséget vállaltak a vizes élőhelyek védelméért. Magyarország 1979-ben csatlakozott, mostanáig 29 területet (köztük a Fertő-tavat, a Balatont, a kiskunsági szikes tavakat, a Hortobágy egyes részeit) vont be.

Célja

Természetvédelem és szabályozás: az érintetlen vizes területek állagának megóvása, a szükséges jogi és intézményi keretek megalapozása. Az (egyik legrégibb természetvédelmi vonatkozású) egyezményt aláíró országok legalább egy vadvizes területe szerepeljen.

Nemzetközi elnevezése: "World Wetlands Day"


Legközelebb: 2020. február 2., Vasárnap

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...
A csodás debreceni Békás-tó
Nap mint nap, családok százai látogatnak ki, és töltődnek fel a területen. Jó látni, amint az öltönyt viselő apa a vízi élőlényekről mesél lányainak, ...