Az állatok világnapja

Története

Október 4. az állatok világnapja, egyúttal Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet pártfogójának ünnepnapja. A világnap ötlete Heinrich Zimmermann német író nevéhez fűződik, aki 1925 március 24-re szervezte meg a világon először az állatoknak szentelt napot Berlinben. 1929-től kezdődően október 4-re került a megemlékezés. Világnappá minősítési javaslatát 1931-ben fogadták el egyhangúlag, azóta ünneplik világszerte.

Célja

Ezen a napon a vadon élő állatok védelme kerül fókuszba, továbbá a felelős háziállattartás, és az ember-állat együttélés szabályai.

Nemzetközi elnevezése: "World Animal Day"


Legközelebb: 2019. október 4., Péntek

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...
Összefogtak a színpompás gyurgyalagokért
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól alig 6 km-re található Arnót község, határában egy leromlott állagú löszfallal, melyen egyedülálló módon ...