Népesedési világnap

Legközelebb: 2025. július 11., Péntek

Története

Jelenleg közel 7,6 milliárd ember lakik a Földön, egy időben ennyi ember még soha nem élt a kék bolygón. A kutatók szerint a robbanásszerű népességnövekedés alapja a technikai fejlődés és a fejlett egészségügyi ellátás, ami a jövőben tovább növeli, akár a 11 milliárdot is elérheti az évszázad végére. 1989-ben, az ENSZ Fejlesztési Programjának aláírásával vált világnappá. 1987. július 11-én érte el a Föld népessége az ötmilliárdos lélekszámot.

Célja

Felhívni a figyelmet olyan demográfiai tényezőkre, mint a családtervezés, nemi egyenlőség fontosságára, továbbá a szegénység, a várandós nők egészsége és az emberi jogok kérdéseire.

Nemzetközi elnevezése: "World Population Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2024. július 27., Szombat
A balatoni halak napja
Felhívni a figyelmet az ország legnagyobb élővizére. A Balatonban 42 halfaj él, többek közt a kárász, balin, csuka, bodorka, ...
2024. augusztus 9., Péntek
A világ őslakosainak nemzetközi napja
A tagállamok által aláírt vállalások betartása, azaz az emberi jogok feltételeinek valódi megvalósulása az őslakos ...
Építkezés a vízen - Úszó városok régen és most
Számos kutatás egybehangzó véleménye szerint a klímaváltozás hatására 2100-ig akár egy métert is emelkedhet a tengerszint, elöntve ezzel az olyan, ...