Zacskómentes világnap

Története

A műanyag szatyrok, zacskók ideje lejárt. Két katalán civil szervezet 2008. évi kezdeményezésének köszönhetően lett világnapja a “jelenségnek”. A vékony műanyag zacskó az 1970-es években terjedt el, kezdetben Amerikában, majd nagyon gyorsan az egész világon. Bár olcsó, könnyű, vízálló és mindenhol elfér – és, csupán átlag 25 percig használjuk!

Célja

Szemléletformálás, szokások megváltoztatásának promotálása alternatív lehetőségekkel, globális mértékű szennyezés bemutatási, cselekvési terv kidolgozása, aktív részvétel.

Nemzetközi elnevezése: "International Plastic Bag Free Day"


Legközelebb: 2019. július 3., Szerda

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Holnapután hivatalos média oldalán!

HOLNAPUTÁN. Mi lesz holnapután? Nem tudjuk. De ahhoz, hogy LEGYEN, a mi részünkről ezzel a webhellyel és tartalmaival szeretnénk hozzájárulni. 

A Holnapután lehetőséget nyújt a civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok, kormányzati és költségvetési szervek, valamint a média számára, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos híreiket, kezdeményezéseiket, intézkedéseiket és információikat egyetlen közös felületen jeleníthessék meg. 

A Holnapután tudásközpont, tájékozódási pont, kommunikációs felület.

2020. január 1., Szerda
A Béke világnapja
A január 1-i beszédében mind VI. Pál, mind II. János Pál pápa kitért az emberi jogok, a nők ...
2020. február 1., Szombat
A Tisza élővilágának emléknapja
A megemlékezés mellett a hasonló események elkerülése iránti hatékony védelem, melyet ...
Eltűnnek az egyszer használatos műanyag táskák a dm-ből
Az egyszer használatos műanyag táskák utolsó darabjait is száműzi boltjaiból a dm 2019. januártól. Az üzletekben egyéb alternatívákat kínálnak a ...