Zacskómentes világnap

Legközelebb: 2021. július 3., Szombat

Története

A műanyag szatyrok, zacskók ideje lejárt. Két katalán civil szervezet 2008. évi kezdeményezésének köszönhetően lett világnapja a “jelenségnek”. A vékony műanyag zacskó az 1970-es években terjedt el, kezdetben Amerikában, majd nagyon gyorsan az egész világon. Bár olcsó, könnyű, vízálló és mindenhol elfér – és, csupán átlag 25 percig használjuk!

Célja

Szemléletformálás, szokások megváltoztatásának promotálása alternatív lehetőségekkel, globális mértékű szennyezés bemutatási, cselekvési terv kidolgozása, aktív részvétel.

Nemzetközi elnevezése: "International Plastic Bag Free Day"


Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!


Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.

2021. július 11., Vasárnap
Népesedési világnap
Felhívni a figyelmet olyan demográfiai tényezőkre, mint a családtervezés, nemi egyenlőség fontosságára, továbbá a ...
2021. július 27., Kedd
A balatoni halak napja
Felhívni a figyelmet az ország legnagyobb élővizére. A Balatonban 42 halfaj él, többek közt a kárász, balin, csuka, bodorka, ...
Eltűnnek az egyszer használatos műanyag táskák a dm-ből
Az egyszer használatos műanyag táskák utolsó darabjait is száműzi boltjaiból a dm 2019. januártól. Az üzletekben egyéb alternatívákat kínálnak a ...
Sikeresen működik a csendes-óceáni szemétgyűjtő rendszer!
Az Ocean Cleanup óceántisztító berendezése hosszú tesztelési időszak és számos kudarc után ezúttal ténylegesen megkezdte a szemétgyűjtést.