Hulladék
Minden olyan anyag, amely keletkezési helyén feleslegessé vált, tulajdonosa nem tart rá igényt. A szeméttől eltérően, a hulladék, külön gyűjtve, még másodlagos nyersanyagként hasznosítható, míg a szemét lerakóba kerül, és nem kerül további felhasználásra. A hulladék még érték, amely értéket ha azt jól, szelektíven vagy más módon elkülönítve gyűjtjük a hulladék megfelelő kezelésével még kinyerhetünk az adott anyagból. A hulladékfajtákat különböző szempontok szerint csoportosíthatjuk. Megkülönböztetünk például szilárd és folyékony hulladékot, biológiailag lebomló és le nem bomló hulladékokat, és elkülönítjük a környezetre és az élővilágra mérgező hatású, veszélyes hulladékokat. A hulladékok kezelése több módon történhet, például újrahasználattal, újrahasznosítással, lerakással, égestéssel.
Kövess minket a facebookon is, likeold oldalunkat!
Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.
A HOLNAPUTÁN rendszere ebben kíván Partner lenni: Tudáscentrumként, tájékozódási pontként és kommunikációs felületként nyújt díjmentes publikációs lehetőségeket a felelősen gondolkodók számára. A Holnapután részletesebb bemutatása ezen az aloldal érhető el.
Találkozzunk a XXI. Fehértó Napján!
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kardoskút Község Önkormányzatával közösen rendezi meg szeptember 17-én ...
Második évadával érkezik az Accor A vendéglátás szíve kampánya és podcastja, amely a turisztikai ágazatot népszerűsítve osztja meg munkatársai ...
Különleges programok várják a Dévaványára látogatókat május 7-én, az V. Túzokfesztivál természetvédelmi nyílt napon.
A hotelszakmával foglalkozó, októberben induló podcast – az azonos nevű európai iparági platform része – a vendéglátásban dolgozók történeteit ...
Újabb szakmai versenyeken kapott rangos díjakat a kiskereskedelmi vállalat, benyújtott pályamunkái a hiper-, illetve a szupermarketek kategóriájában ...