2019. június 5., Szerda
Környezetvédelmi világnap

Közös cselekvés konkrét célkitűzések alapján elsősorban az energiatakarékosság, megújulók, hulladék csökkentés és szennyezés megelőzés terén. Minden évben meghatározott téma keretében ünneplik, illetve szólítanak cselekvésre.

Nemzetközi elnevezése: "World Environment Day"

2019. június 8., Szombat
Óceánok világnapja

A nap szervezését ellátó Ocean Project szerint egy óceánként lehet tekinteni a földrajzi értelemben vett öt óceánra, hiszen összekapcsolódnak. A szervezet szeretné felhívni a figyelmet az óceánok életünkre gyakorolt hatásairól és cselekvési lehetőségeinkről, függetlenül földrajzi elhelyezkedésünktől.

Nemzetközi elnevezése: "World Oceans Day"

2019. június 10., Hétfő
Húsmentes világnap és hét

A növényalapú étkezés népszerűsítése, egyúttal a túlzott húsfogyasztás egyénre és a környezetre gyakorolt hatásainak bemutatása. A húsmentes életmód mindenkinek jó!

Nemzetközi elnevezése: "World Meat Free Day and Week"

2019. június 17., Hétfő
Elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja

Felhívni a figyelmet a talaj minőségének védelmére, az elsivatagosodás és a migráció közötti kapcsolatra, a termőföldek kimerülésére, szűkülő forrásokra, éhínségre stb.

Nemzetközi elnevezése: "World Day to Combat Desertification and Drought"

2019. június 20., Csütörtök
Társállatok világnapja

A világnappal a szervezet elsődleges célja a társállat, mint elnevezés hivatalos elfogadottsága. A kutya például rendkívül sokoldalú az ebtartók közösségében: szolgálatot teljesít, terápiás, vigyázó, vakvezető munkát végez, bármiféle képzettség nélkül tud lelki támaszt tud nyújtani. A felelős állattartás magvait a jövő generációjában kell és érdemes elültetni. További cél az egyes kormányok felelősségére irányítani a figyelmet, pl. a társállatokkal szemben elkövetett visszaélésekkel kapcsolatban.

2019. június 23., Vasárnap
A Nap napja

Az ünnep célja felhívni a figyelmet megújuló energiaforrásokra, azon belül elsősorban a napenergia hasznosítására.

2019. június 25., Kedd
A barlangok nemzetközi napja

A föld alatti környezet és élővilág védelme, a látogatható területek fejlesztése, népszerűsítése, szervezeti hálózat fejlesztése, látogatói biztonság és élmény biztosítása.

Nemzetközi elnevezés: "International Day of Caves"

2019. június 29., Szombat
Nemzetközi Duna-nap

A Duna menti országok 2004. óta minden évben e napon emlékeznek meg a folyó természeti értékeiről. Fókuszban a “Duna-szolidaritás” kialakítása: a folyó mentén ugyan különböző kultúrák élnek, de a szenvedély és felelősség közös a Duna élővilágának megőrzése tekintetében.

Nemzetközi elnevezése: "International Danube Day"