2019. május 10., Péntek
Madarak és fák napja

A madarak és fák előtti tisztelgés méltó szimbóluma a békés egymás mellett élésnek és közös természeti értékeink védelmének. Évente megválasztásra kerül Az év madara, és Az év fája.

2019. május 11., Szombat
Vándormadarak világnapja

Nemzetközi kapcsolatok megerősítése a vándorló madarak védelmének érdekében.

Nemzetközi elnevezése: "World Migratory Bird Day"

2019. május 11., Szombat
A méltányos kereskedelem világnapja

A fennálló nemzetközi kereskedelem "bátorítása" és szerepének kiemelése abban, hogy simuljanak el a különbségek a fejlett és fejlődő országok között. A vásárlók szemléletformálása, hiszen a méltányos kereskedelem minden félnek előnyös.

2019. május 15., Szerda
Nemzetközi klímaváltozási akciónap

Az összefogás erejével demonstrálni és nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

Nemzetközi elnevezése: "International Day of Action on Climate Change"

2019. május 22., Szerda
A biológiai sokféleség / biodiverzitás védelmének nemzetközi napja

Felhívni a figyelmet a Föld éghajlatát fenyegető veszélyekre, és a klímaváltozás által előidézett, vészjósló természeti változásokra.

Nemzetközi elnevezése: "International Day for Biological Diversity"

2019. május 24., Péntek
Európai nemzeti parkok napja

Természeti értékek megőrzése, társadalmi támogatottsága, színvonalas ökoturisztikai szolgáltatás biztosítása (európai viszonylatban a turisták ötöde keresi a természeti környezetet). Továbbá a nap „a nemzeti parkok és egyéb védett területek célkitűzéseire és jelentőségére kíván ráébreszteni”.

Nemzetközi elnevezése: "European Day of Parks"

2019. május 25., Szombat
Afrika napja

Afrikában 1958 körül csupán 8 állam mondhatta függetlennek magát, később ez a szám nőtt. Az Afrika nap célja a gyarmatosítás, leigázás elleni küzdelem, valamint az összefogás fontossága: az afrikai népek egységének és szolidaritásának elősegítése, a gazdasági, politikai és más területeken folytatott együttműködések fejlesztése.

2019. május 28., Kedd
Éhezés elleni világnap

Célja a fenntartható megoldások népszerűsítése, amelyek segítik az embereket az éhezés és szegénység megszüntetésében. Csak a holisztikus látásmód a célravezető: a béke fenntartása, társadalmi harmónia, emberi jogok és jó kormányzás támogatják a nélkülözésben élő emberek felzárkóztatását.