2019. október 1., Kedd
Vegetáriánus világnap

Nem kizárólag a húsmentes életmód egészségügyi hatásainak mérlegelése, sokkal inkább az etikus ember hirdetése: a Föld minden élőlényének tisztelete, a fenntarthatóságért tenni akarás. További pozitív "mellékhatás" a lelki béke, és életminőség emekedés.

2019. október 2., Szerda
Haszonállatok világnapja

Ugyan az emberi szervezetnek szüksége van fehérjére, de a kevesebb több. Húsmentes napokkal vagy vegán életmóddal megelőzhető a kegyetlenség és a szenvedés. A világnap célja megemlékezni az emberi fogyasztás céljából lemészárolt állatokról.

Nemzetközi elnevezése: World Farm Animals Day

2019. október 4., Péntek
Az állatok világnapja

Ezen a napon a vadon élő állatok védelme kerül fókuszba, továbbá a felelős háziállattartás, és az ember-állat együttélés szabályai.

Nemzetközi elnevezése: "World Animal Day"

2019. október 5., Szombat
Energiahatékonysági világnap

Világszervezeti jellege mellett egyik célja a hálózatának növelése, azaz minél több állam, szervezet csatlakozása, másik missziója a társadalom bevonása: szemléletformálás és cselekvésre buzdítás.

Nemzetközi elnevezése: "Energy Efficiency Day"

2019. október 5., Szombat
Európai madármegfigyelő napok

A rendezvény szakmailag és közösségi célok kapcsán is hasznos: a megfigyelések európai szintű információ gyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől különleges élményt jelent a madarak látványa, harmadrészt a résztvevők betekintést kaphatnak a madármentési folyamatokba.

Másik elnevezése: Madármegfigyelési világnap

Nemzetközi elnevezése: "Euro Birdwatch"

2019. október 9., Szerda
A természeti katasztrófák csökkentésének világnapja

Elismerni az egyéni és közösségi akciókat a katasztrófák elleni harcban. Olyan társadalmak formálása, amelyek alkalmazkodóképesek, rugalmasak a katasztrófahelyzetekben. A katasztrófákban érintett személyek számának csökkentése.

Nemzetközi elnevezése: "International Day for Disaster Reduction"

2019. október 10., Csütörtök
Komposztálás napja

Szemléletformálás: a háztartási hulladék közel egyharmada szerves, tehát komposztálható, nem is szólva a természetben keletkező hulladékokról. Újrahasznosítás, a természet sajátos varázslatos módján.

2019. október 16., Szerda
Élelmezési világnap

Az éhezés teljes mértékű felszámolása 2030-ra, teljeskörű, világméretű összefogással, kidolgozott javaslatokkal.

Nemzetközi elnevezése: "World Food Day"

2019. október 21., Hétfő
Földünkért világnap

Alkalmazni azt a 236 oldalas, széleskörű összefogással elkészített stratégiát, melynek központi témája a fenntartható élet, azon belül fenntartható társadalom kialakítása, a fókusz elsősorban az emberiségen van, a szokások, életmód tudatos átalakításán, kevésbé a környezet egyes elemein.

Nemzetközi elnevezése: "Caring for the Earth"

2019. október 24., Csütörtök
Éghajlatvédelmi világnap

A kérdés a felelősségtudat - vajon az emberi fajnak van-e annyi tudása, bölcsessége és érettsége, hogy az élő bolygó okos gondnokává váljék, és ne tekintse azt a nyersanyagok kimeríthetetlen tárházának.

Nemzetközi elnevezése: "International Day of Climate Action"

2019. október 31., Csütörtök
Takarékossági világnap

Felhívni a lakosság figyelmét a takarékosság - beleértve egyúttal az energiahatékonyságság - fontosságára, erősíteni a felelős gazdasági gondolkodást, a "pénz-kultúrát", rámutatni a pénzzel járó felelősség fontosságára, amely a tudatos fogyasztásra - ezáltal bolygónk élővilágára és erőforrásaira is - hatással van.