Leonardo DiCaprio és Jane Goodall „Ne hagyjuk, hogy eltűnjenek” néven forgalmaz vegán ruházati termékeket az emberszabásúak védelméért

Kevés motiválóbb dolog van annál, mint amikor két legenda összefog egy érdemes ügyért. A színész és etikus befektető Leonardo DiCaprio és a vegán főemlőskutató, Dr. Jane Goodall, pontosan ezt tették. A két szenvedélyes környezetvédő az emberszabásúak védelmét támogató vegán ruházati termékek forgalmazásához egyesítette erőit.

Kevés motiválóbb dolog van annál, mint amikor két legenda összefog egy érdemes ügyért. A színész és etikus befektető Leonardo DiCaprio és a vegán főemlőskutató, Dr. Jane Goodall, pontosan ezt tették. A két szenvedélyes környezetvédő az emberszabásúak védelmét támogató vegán ruházati termékek forgalmazásához egyesítette erőit.

A ruházati termékek, amelyek a "Ne hagyjátok, hogy eltűnjenek" fantázianevet kapták, DiCaprio ökológiai ügyeket előmozdító nonprofit szervezete, a Leonardo DiCaprio Alapítvány, és a többek között a csimpánz- és más főemlősök megóvásával foglalkozó Jane Goodall Intézet együttműködésével kerültek megalkotásra.

DiCaprio azt a magyarázatot fűzte az Instagram-on bejelentett hírhez, hogy ők ketten azért álltak össze, hogy “olyan ruházati termékek forgalmazásába fogjanak, amelyekkel felhívják a figyelmet az emberszabásúak védelmére és hogy olyan, a terepen dolgozó csoportokat támogassanak, akik ezeknek a hihetetlen fajoknak a megmentésén dolgoznak." 

A közös vállalkozás organikus anyagból készült pólókat, egy organikus, újrahasznosított anyagból készült kapucnis pulóvert, és egy kereknyakú öko-gyapjú pulóvert kínál, amelyek mindegyikét egyedi minta és a "Ne hagyjuk, hogy eltűnjenek" felirat díszít. Ezzel szerettek volna tisztelegni az öt legismertebb emberszabású faj, a gibbon, a csimpánz, a bonobó, a gorilla és az orangután előtt. Az exkluzív kivitelezésű termékeket csupán egy két hétig tartó villám-értékesítési időszakban lehet megvásárolni.

A projekt szükségességét magyarázandó, az Oscar-díjas színész, DiCaprio elmondta, hogy “A becslések szerint az orangutánok élőhelyeinek több, mint 80%-a tűnt el az utóbbi 20 évben, amiért nagyrész a pálmaolaj- és a fapép-termelő vállalatok tehetők felelőssé."

A Represent weboldalán, ahol a ruházati termékek megvásárolhatók, felhívják a figyelmet arra, hogy “ha most nem teszünk valami komolyat, sok emberszabású faj hal ki kevesebb, mint 20 év alatt." A termékekből származó bevételeket az emberszabásúak védelmére fogják fordítani.

Nem ez az első alkalom, hogy DiCaprio és Goodall egyesítik erejüket. Az év elején az alapítványának 20. évfordulóját ünnepelő DiCaprio-hoz Goodall és az állatjóléti aktivista és színész, Mark Ruffalo is csatlakozott. Az ünnepség aukcióján és gáláján az öko-tudatos csapat több, mint 7 millió dollárt gyűjtött össze éghajlat- és biodiverzitás-védelmi célokra. 

DiCaprio-t és Goodall-t nemrég ugyancsak lencsevégre kapták, amint a vegán Moby-val ebédeltek együtt Los Angeles-ben, ahol a szóbeszéd szerint a bolygó egyszer s mindenkorra való megmentéséért szőttek terveket.

Magyarországról a főemlősök védelmét a nemrégiben indult adjukössze kampányhoz való csatlakozással is lehet támogatni.

 

Írta: Lauren Wills , Livekindly.co

Fordította: Franczen Bea

Kép forrása: Wikipedia

Kép eredeti forrása: Jane Goodall

Kép szerző: Erik (HASH) Hersman from Orlando


A cikk a következő napon jelent meg: 2018-12-03