V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő – kibővült tartalommal

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára nemcsak az ország, hanem a régió egyik legnagyobb filmes és természet-környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett.

A Fesztivál és kísérőrendezvényei egy sikeres, komplex programmá nőtték ki magukat, amiben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Már nemcsak egy Nemzetközi Filmszemle, hanem egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál kerül megrendezésre Gödöllőn, május 24-26. között, aminek mottója:

Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével

A természet- és környezetvédelem hatékonyságának fokozása mára civilizációnk fennmaradásának feltételévé vált. A Fesztivál célja, hogy erre irányítsa rá a figyelmet, hogy az Ember és a Természet Fesztiválja legyen!

Fotó: Füssi-Nagy Regő

Minden művészeti ágat megszólító pályázataival, profi és amatőr művészek, valamint a fiatalok bevonásával minden évben friss alkotásokat generál, melyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, arra reflektálnak, miközben környezettudatosságra és a természet szeretetére nevelnek.

A 2019-es év kiemelt témája „A VÍZ”!

 

HAGYOMÁNYOS ÉS ÚJ PROGRAMOK


A Fesztivál vázát a Filmszemlék és a Természet- és Környezetvédelmi Vásár adják. Idén 6 helyszínen kerülnek vetítésre a Fesztivál filmek, amelyek között kiemelt helyszíne lesz a természetfilmeknek, animációs filmeknek és a dokumentumfilmeknek, lehetőséget adva ezzel a család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelő filmeket nézhessen, pihenésképpen pedig a vásárban kikapcsolódhasson, ahol szakmai partnereink bemutatóit, játszóházait találják.

Fotó: Pék Tamás
A Fesztivált művészeti produkciók, kiállítások is színesítik. Megtekinthető lesz Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, de természetesen a hagyományos programelemek sem maradnak el! Lesz Varázslatos Magyarország, Ember és Természet diák, valamint térségi fotósok kiállítása, Trash Art Magyarország 2019 szoborpark, esténként pedig a Jam for Nature zenei tehetségkutató és meghívott előadók produkciói várják a látogatókat. Akik a koncertek után is a helyszínen maradnak, azoknak különleges élményben lesz részük, mert szabadtéren, egy óriási LED falon a díjnyertes természetfilmeket vetítik.

Az idei év újdonságai: Fesztivál-vízesés; Fülig Jimmy, Piszkos Fred és barátaik véleménye a klímaváltozásról; Légy te a Professzor! makett verseny és kiállítás; I. Országos PET-racing, vagyis PET-autók versenye; PET-hajó közösségi építése; „Érezd a vidéket! – kaland az érzékeinkkel”, természetismereti és ügyességi versenyek gyerekeknek; kreatív játszótér; környezetismereti szabaduló szobák.

A Fesztivál két évforduló előtt is tiszteleg: idén 50 éves a Pilisi Parkerdő Zrt. és ünnepli indulásának 40. évfordulóját a kultikus „Másfélmillió lépés Magyarországon” sorozat.

 

A Fesztivál fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.


A programtervezet elérhető a www.godollofilmfest.com oldalon.


A cikk a következő napon jelent meg: 2019-03-07

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára a régió egyik legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett.

A Fesztivál és kísérőrendezvényei az évek alatt komplex programmá nőtték ki magukat, amiben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Már nemcsak egy nemzetközi filmszemle kerül megrendezésre Gödöllőn 2019. május 24-26. között, hanem egy nemzetközi természet- és környezetvédelmi fesztivál, amelynek mottója: 

"Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével."

A filmek mellett minden művészeti ág - zene, fotó, képzőművészet - képviselteti magát Gödöllőn.